Ga naar content

De juiste voorbereiding voor een winters verblijf

Slaap je onder het glazen dak of in de buitenlucht? Een winters verblijf daagt je uit om de winter op een nieuwe manier te ervaren. Juist in de winter biedt een verblijf in ANNA een magische ervaring. Mits je goed voor je lichaam zorgt om warm te blijven. Begin goed voorbereid aan je avontuur met de volgende tips.  

 

Warm bovenop
Een goede muts is cruciaal. Het moet niet alleen het hoofd beschermen, maar ook de oren en nek. Neem ook een goed paar handschoenen mee als het echt heel koud wordt.

Wollen sokken
Wol is verreweg het beste materiaal als het gaat om het vinden van warme sokken, omdat ze je voeten warm houden ook als je sokken vochtig zijn. Warme voeten is cruciaal voor een warme lichaamsconditie.

Grotere schoenen
Kies schoenen die iets groter zijn dan je normaal zou gebruiken; zodat je extra sokken en / of inlegzolen kunt inpassen. Hierdoor blijven je voeten langer warm. Warme voeten is ontzettend belangrijk om je lichaam warm te houden. Via je voeten kun je veel lichaamswarmte verliezen.

Slapen
Voor je nacht in ANNA raden we je aan thermisch ondergoed, warme sokken en een muts te dragen. Voor de zekerheid goed om een extra fleecejack of iets dergelijks mee te nemen. Het is belangrijk om veel laagjes te dragen die een goede ventilatie van lichaamswarmte mogelijk maken, materialen die ademen en transpiratie vermijden.

Bescherming tegen de wind
Het doel van de jas is om in combinatie met de buitenlagen bescherming te bieden tegen wind en regen. Het materiaal moet ademen en bewegingsvrijheid bieden, bijvoorbeeld Gore-tex. Een extra dons jack of een dikke fleece of wollen trui werkt als een effectief extra kledingstuk om warm in te blijven.

Vochttransport
De laag die zich het dichtst bij het lichaam bevindt, moet vocht afvoeren. Kies voor wol of een wolmix. Fleece, bij voorkeur winddicht, is een uitstekende tussenlaag.