Ga naar content

Winter Bosbaden

De magie van een winters verblijf

Winterse stilte in De Maashorst, maar de natuur laat van zich horen. De herfstgeur van het vochtige bladerdek is zo sterk dat je het bijna kunt proeven. Het Holenbergbos is bedekt met een glinsterende laag rijp en een sluier van nevel. Hier ontwaak je onder een warme deken van dons in een winterse omgeving. Een ijzige bries laat de boomtoppen kraken en maakt je adem goed zichtbaar. Wanneer het koud is, voelt de omarming van de natuur het warmst.  

Van nature zijn we verbonden. Verbonden met de natuur en alles wat leeft op aarde. Doordat we steeds verder weg van de natuur zijn gaan leven, hebben we soms een stap terug nodig om weer even tot onszelf te komen. Ook in de winter. Bosbaden is een oud Japans gebruik en laat je via jouw zintuigen verbinden met je natuurlijke omgeving op een heel ontspannen en bewuste manier.

Een verblijf op Holenberg laat je de veranderingen in onze natuurlijke omgeving weer waarnemen. ANNA beweegt mee met de natuur om je heen. Ze geeft ruimte, rust en inspireert. Wordt wakker in een winters bos. Droom weg in je favoriete boek bij de open haard en geniet van een stomend warm bad met uitzicht op een kraakheldere sterrenhemel. Bosbaden is nog nooit zo compleet geweest!

de magie vind je buiten

ruimte

alleen jij en de natuur

vrijheid

slapen onder de sterren

pracht

de oernatuur van de Maashorst

De helende kracht van Winter Bosbaden

Zodra de nachten langer worden, bereiden veel bomen, planten en dieren zich voor op de winterslaap. Een staat van rust en ontspanning. En daar draait bosbaden ook om. Je vertraagt, schakelt terug, ontspant en verwondert. Laat de natuur op je inwerken. Door de serene rust van de winter leent dit seizoen zich dan ook perfect voor Shinrin Yoku, ofwel bosbaden.

Shinrin Yoku is een Japanse traditie waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het een helende kracht heeft op je fysieke en geestelijke gezondheid. Bosbaden is de verbinding zoeken met de natuur via jouw zintuigen. Het is voor iedereen, en je hebt er geen ervaring voor nodig. Zet al je zintuigen aan en ervaar wat je in het moment toe komt.

ANNA verbind je met de natuur

Doordat ANNA zich kan aanpassen aan jouw stemming of het weer, heb je de mogelijkheid om van binnen weer buiten te maken. ANNA is voor elk seizoen, en juist een verblijf in de herfst of winter wordt vaak als heel bijzonder ervaren. De beleving van de kou en serene rust. Een magische ervaring, maar niet voor iedereen weggelegd. We dagen je uit om tijdens je verblijf zo dicht mogelijk bij de natuur en de elementen te komen!

Veel gestelde vragen