Ga naar content

Ontdek

Ontdek het oergebied van Brabant

In de vroege morgen ben je op je mooist. Stil en puur. Een nieuwe start. Breng schoonheid en warmte wanneer je opkomt. Leven. Breng de eerste geluiden van de dag. En laat me het meesterwerk aanschouwen die je doet kleuren op het canvas van mijn zicht.

Het Holenbergbos is de toegangspoort tot het hart van de Maashorst, het grootste natuurgebied van Noord-Brabant. Dit oergebied is ontstaan in de ijstijd en kent een bijzondere geschiedenis waar mens en natuur samen leven. Hier regeren de drie grote grazers van ons land; de wisent, de tauros en de exmoorpony. 

de magie vind je buiten

ruimte

alleen jij en de natuur

vrijheid

slapen onder de sterren

pracht

de oernatuur van de Maashorst

Beleef de Maashorst

De natuur van de Maashorst werkt betoverend. Waan je in een wereld van rust en ruimte, zo dicht bij huis. Verken wandelend, fietsend of te paard de verschillende landschappen. De Maashorst laat je kennismaken met uitgestrekte heidevelden, rijke bosgebieden en drassige wijstgronden.

Als gast op Holenberg heb je de mogelijkheid tot het boeken van unieke privé excursies die je dichterbij de natuur brengen dan wie dan ook.

Privé safari - Op zoek naar de wisent

Ga met een ranger op pad en ga op zoek naar de wisent. Leer tijdens deze safari alles over het grootste landzoogdier van Europa en zijn leefgebied in de Maashorst.

Begeleide wandel- of fietstocht

Ontdek te voet of per fiets de cultuurhistorische schatten van de Maashorst. Of verken een deel van de Liberation Route. Kies voor een privé tocht onder begeleiding van een IVN gids.

Vogels spotten

Volg samen met een echte vogelkenner de zang van de vele vogels die van de Maashorst hun thuis hebben gemaakt. Wie weet spot jij de geelgors, een havik of de groene specht.

Mountainbiken

Zoek het avontuur op cross over de leukste trails van de Maashorst en omstreken onder begeleiding van een mountainbike gids.

FAQ