Ga naar content

Ontdek de Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Deze unieke plek biedt voldoende mogelijkheden om de lokale flora en fauna te ontdekken en je te laten inspireren door de natuur. 

Zwemmen bij ANNA Biesbosch

ANNA Biesbosch is omringd door water. Direct voor de cabin is dit het leefgebied van de bever, hier mag je niet zwemmen. Wil je een verfrissende duik nemen? Op zwemwater.nl vind je de dichtstbijzijnde officiële zwemlocaties en informatie over de kwaliteit van het zwemwater. Zoek je een plek dichter bij de cabin? Volg dan het olifantenpaadje naar de punt van het schiereiland, blijf aan de linkerkant van de boeienlijn, daar kun je heerlijk zwemmen! Let op, dit is géén officiële zwemlocatie. Indien je daar het water in gaat is dat op eigen risico. 

zwemwater.nl

Kano varen vanaf ANNA Biesbosch

Op het water beleef je De Biesbosch van heel dichtbij. Waan je in een jungle met smalle bochtige kreekjes en overhangende takken. Peddel door een weids en ruig landschap met grote kreken en rietruigten en over weidse watervlakten met brede rietkragen. Voor zowel ervaren als beginnende kanovaarders zijn er diverse routes te volgen, van 2 uur tot een hele dag. 

Bij een verblijf in cabin ANNA zit een Canadese kano inbegrepen. Deze kano ligt aan het steigertje tegenover de cabin en dient ten alle tijden op slot gelegd te worden. Het cijferslot kan geopend worden met dezelfde code als op slagboom MALTHA en het houthok. De peddels staan in de technische ruimte. In de kledingkast in de keuken hangen zwemvesten en hier staat ook een tonnetje waar je spullen in kunt bewaren die droog moeten blijven. Gebruik van de kano is op eigen verantwoordelijkheid. Mocht je in nood verkeren, bel dan 112.

Wandelen vanaf ANNA Biesbosch

Van een kort ommetje over verharde paden tot lange struintochten door drassig wetland. En van een tocht langs de oevers van rijk begroeide kreken tot een trek door polders vol weidevogels of over smalle dijkjes met onverharde laarzenpaden. Hoe dan ook: wandelen door De Biesbosch is een belevenis!

Het pad van de slagboom naar cabin ANNA Biesbosch is ongeveer 1,5 kilometer. Loop gewoon eens rustig het pad op en neer en geniet. In Polder Maltha zijn in ieder jaargetijde vele bijzondere vogels te vinden. Op ongeveer 3,5 kilometer is het MuseumEiland waar vandaan veel mooie wandelroutes vertrekken. Wist je dat je ook begeleide wandeltochten kunt maken? Of dat je vanaf het MuseumEiland met een fluisterboot de Biesbosch kunt bewonderen vanaf het water? Kijk voor beschikbaarheid op de website van het MuseumEiland

Wandelen in de Biesbosch

Beleef De Biesbosch

Er is zo ontzettend veel te doen in de Biesbosch, dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Op de website van Beleef De Biebosch staan alle tips verzameld. Van wateractiviteiten voor de echte waterratten, tot aan een compleet verzorgde excursie met gids om alles over het gebied te leren. Bezoek een fort, duik in de geschiedenis van de Biesbosch met behulp van de boswachters en gastheren of bezoek een expositie. Wat je plan ook is, er is zeker een activiteit die bij je past! 

Meer activiteiten