Ga naar content

Ontdek de Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Deze unieke plek biedt voldoende mogelijkheden om de lokale flora en fauna te ontdekken en je te laten inspireren door de natuur. 

Zwemmen

ANNA Biesbosch is omringd door water. Direct voor de cabin is dit het leefgebied van de bever, hier mag je niet zwemmen. Wil je een verfrissende duik nemen? Op zwemwater.nl vind je de dichtstbijzijnde officiële zwemlocaties en informatie over de kwaliteit van het zwemwater. Zoek je een plek dichter bij de cabin? Volg dan het olifantenpaadje naar de punt van het schiereiland, blijf aan de linkerkant van de boeienlijn, daar kun je heerlijk zwemmen! Let op, dit is géén officiële zwemlocatie. Indien je daar het water in gaat is dat op eigen risico. 

Kano varen

Op het water beleef je De Biesbosch van heel dichtbij. Waan je in een jungle met smalle bochtige kreekjes en overhangende takken. Peddel door een weids en ruig landschap met grote kreken en rietruigten en over weidse watervlakten met brede rietkragen. Voor zowel ervaren als beginnende kanovaarders zijn er diverse routes te volgen, van 2 uur tot een hele dag. 

Bij een verblijf in cabin ANNA zit een Canadese kano inbegrepen. Deze kano ligt aan het steigertje tegenover de cabin en dient ten alle tijden op slot gelegd te worden. Het cijferslot kan geopend worden met dezelfde code als op slagboom MALTHA en het houthok. De peddels staan in de technische ruimte. In de kledingkast in de keuken hangen zwemvesten en hier staat ook een tonnetje waar je spullen in kunt bewaren die droog moeten blijven. Gebruik van de kano is op eigen verantwoordelijkheid. Mocht je in nood verkeren, bel dan 112.

Wandelen

Van een kort ommetje over verharde paden tot lange struintochten door drassig wetland. En van een tocht langs de oevers van rijk begroeide kreken tot een trek door polders vol weidevogels of over smalle dijkjes met onverharde laarzenpaden. Hoe dan ook: wandelen door De Biesbosch is een belevenis! 
Draag stevige schoenen voor een tocht over onverharde paden en een lange broek ter bescherming tegen teken en andere ‘kriebelaars’. Vergeet vooral je verrekijker en camera niet mee te nemen: in De Biesbosch valt namelijk altijd iets moois te spotten. 

Beleef De Biesbosch

Er is zo ontzettend veel te doen in de Biesbosch, dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Op de websitye van Beleef De Biebosch staan alle tips verzameld. Van de wateractiviteiten voor de echte waterratten, tot aan sfeervolle overnachtingen voor degenen die een complete Biesbosch beleving willen. Bezoek een fort, duik in de geschiedenis van de Biesbosch met behulp van de boswachters en gastheren of bezoek een expositie. Wat je plan ook is, er is zeker een activiteit die bij je past!