Ga naar content

Off Grid

Het begon met het verlangen om dichter bij de natuur te leven. In de natuur zijn is niet alleen leuk, maar het heeft ook een magisch effect op hoe we leven, denken, handelen en genezen. De wetenschap leert ons dat natuurlijk licht, geluiden, uitzichten en kleuren een significant positief effect hebben op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Om volledig in en met de elementen van de natuur te leven, is ANNA Biesbosch voorzien van een off grid systeem.

Warm water stoken 

De kachel verwarmt met een warmtewisselaar het water in de boiler. Hiervoor moet een flink vuur gestookt worden. Houd rekening met voldoende tijd om het water warm te krijgen (gemiddeld 3 tot 5 uur). 

Op de temperatuurmeter in de keuken kun je de temperatuur van het water aflezen en zien wanneer het water warm genoeg is om af te wassen (30°C), te douchen (40°C) of in bad 
te gaan (60°C). 

Koken

De houtkachel is voorzien van een kookplaat en oven. De oven en de kookplaat worden direct door het vuur verwarmd. Gebruik uitsluitend de groene gietijzeren pan en braadslede om te koken op de kachel. De temperatuur van de kookplaat loopt op van binnen naar buiten. Sluit de deksel als je niet kookt, zo houd je de kookplaat op temperatuur om te koken.

De temperatuurmeter op de ovendeur geeft een indicatie van de oventemperatuur.

Kickspace keuken

Als je de kachel goed opstookt, bereikt het water in de boiler de maximale temperatuur. De warmte van de kachel wordt dan via de kickspace de keuken ingeblazen. Wanneer je behoefte hebt aan extra warmte in de cabin, kun je ervoor kiezen de warmte van de kachel te gebruiken voor de kickspace in de keuken in plaats van het verwarmen van het water in de boiler. Gebruik hiervoor de onderste witte knop in de keuken. Deze vind je rechts naast de themometer in de keuken. De knop schakelt automatisch uit, dan verwarmt de kachel het water in de boiler (weer). 

Extra haardhout

Naast de houtkachel staat een mand met haardhout. In het houthok tussen de cabin en de steiger aan de zuidzijde van de terp, vind je meer hout. Toegangscode van de houtopslag is gelijk aan de code van slagboom Maltha.

Watervoorziening

We pompen speciaal voor jouw verblijf het water op uit de grond, waarna het gefilterd wordt. Je kunt dus koken, douchen en badderen met vers water uit De Biesbosch! Hoewel het water gefilterd is, kan het anders van kleur zijn dan je gewend bent. Mogelijk ruikt het een beetje naar zwavel. Dit is normaal, maar onthoud: het water uit de kraan is géén drinkwater! In het watervat in de keuken vind je 10 liter vers drinkwater voor je verblijf.