Ga naar content

Restaurants

ANNA is voorzien van een goede keuken en op de houtkachel kan je heerlijk koken. Mocht je je liever in de watten laten leggen, dan voorzien we je graag van enkele suggesties. Hieronder vind je een selectie van bijzondere restaurants in de omgeving.

Huiskamercafé fluitekruid, Dordrecht 

Neem het pontje richting Dordrecht en stap het gezellige terras van dit café op. Bij slecht weer kun je ook binnen zitten en genieten van koffie met huisgemaakt gebak, een vegetarische lunch of een drankje. 

Stoute Karel, Gorinchem 

Gelegen op een prachtige locatie, met uitzicht op de Merwede rivier kun je hier terecht voor een borrel. Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. 

Fort Altena, Werkendam 

Fort Altena maakt onderdeel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en diende om de ‘Vesting Holland’ te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Je kunt elke vrijdag, zaterdag en zondag van 10.30 tot 17.00 terecht in de Brasserie, die in het fort gevestigd is. 

Hotel De Watertoren, Dordrecht 

De Watertoren zet zich in voor duurzaam ondernemen. Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van biologische-, seizoensgebonden- en/of streekproducten. Je kunt dinsdag tot en met zondag terecht voor lunch en diner. 


Herberg de kop van ’t Land, Dordrecht 

Aan de rand van De Biesbosch ligt Herberg de Kop van ’t Land. In dit kleinschalige restaurant wordt zonder vlees en vis gekookt. Daarnaast wordt er gestreefd naar zo min mogelijk verspilling. Het restaurant werkt uitsluitend met een verrassingsmenu, eventuele dieetwensen moeten van te voren gemeld worden. Je kunt via de veerdienst gemakkelijk oversteken naar dit restaurant. In verband met de beperkte vaartijden ‘s avonds moet je omrijden op de terugweg, houd hier rekening mee! 

Villa Augustus, Dordrecht 

Middenin de groentetuin, gevestigd in het voormalige pompgebouw ligt het restaurant van Villa Augustus. Alle groente, fruit en kruiden gaan direct na de oogst naar de chef. Dagelijks wordt er op de houtoven gekookt.