Ga naar content

Activiteiten

Gelegen aan de voet van de Maashorst, biedt Holenberg vele mogelijkheden om er op uit te trekken in de natuur. Ontdek tijdens je verblijf de pracht van dit enorme gebied en laat je verwonderen door de oerschatten die De Maashorst rijk is. Selecteer een van de excursies voor meer informatie en het maken van een reservering.

Bosbaden - beleef de elementen

Dompel je onder in de natuur. Letterlijk. Ruisende bladeren, een druppel op je wang. Tijdens deze mindful ochtendwandeling start je jouw dag heerlijk ontspannen.
Lees meer

Vlindermassage en meditatie

Geniet van een rustgevende vlindermassage in jouw eigen ANNA of in ANNA Meet op de vlinderidylle. Je kunt dit alleen doen of met je partner samen. Een combinatie van massage, meditatie en ademhalingsworkshop is mogelijk.
Lees meer

Yoga

Start je dag goed met yoga. Breng je lichaam en geest en geest en bewustzijn met elkaar in balans. Tijdens deze sessie word je onder begeleiding van een ervaren yogadocente bewust gemaakt van je ademhaling en voer je houdingen uit die passen bij de energie van het seizoen.
Lees meer

Meditatie

In onze meditatietent brandt de houtkachel. Zitkussens en plaids liggen klaar. Tijdens deze meditatiesessie ga je onder begeleiding van een ervaren docente twee verschillende meditaties doen waarbij de energie van het seizoen gevolgd wordt en er ingegaan wordt op een thema dat past bij het seizoen.
Lees meer

Wisentensafari met ranger

Ga met een ranger op pad de natuur in, op zoek naar de wisent. Leer tijdens deze safari alles over het grootste landzoogdier van Europa en zijn leefgebied in de Maashorst. Tijdens de safari zul je ook vast en zeker de andere grazers spotten.
Lees meer

Fietstocht met gids

Ontdek per fiets de cultuurhistorische schatten van de Maashorst onder begeleiding van een IVN gids. Een bijzonder fraaie fietstocht van 25 kilometer langs de grafheuvels van de Maashorst.
Lees meer

Gezinswandeltocht met gids

Ontdek te voet de Maashorst onder begeleiding van een IVN gids. Naast de diverse mooie wandel- en themaroutes is het nu ook mogelijk om deel te nemen aan de gezamenlijke gezinswandeltocht.
Lees meer

Wandeltocht met gids

Ontdek te voet de Maashorst onder begeleiding van een IVN gids. Een flinke wandeling door de Maashorst naar het begrazingsgebied waar de taurossen en exmoorpony’s lopen en de Schaijkse bossen en heide.
Lees meer

Mountainbiken met een gids

Zoek het avontuur op met een mountainbike over de leukste trails van de Maashorst en omstreken onder begeleiding van een mountainbike gids. De Maashorst kent vele routes voor beginners tot gevorderen. De begeleider zorgt ervoor dat jij alle fijne kneepjes van het fietsen leert en neemt de MTB fietsen voor je mee. De begeleide tocht is mogelijk voor maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen.
Lees meer

Huifkartocht door de Maashorst

Een mooie tocht door de Maashorst per huifkar. Als ze zich laten zien, spot je de wisenten, taurossen en exmoorpony’s. Er wordt gestopt bij de breukrand, vorstengraven en het heidegebied en er is een pauze bij natuurcentrum Slabroek. Tijdens de schoolvakanties kan op zaterdag in overleg en bij voldoende belangstelling de rit opgedeeld worden in 2 kortere ritten.
Lees meer

Sterren Safari

De Maashorst biedt op een onbewolkte nacht een verrassend mooie en heldere sterrenhemel. Na een korte presentatie mag je zelf aan de slag met de telescoop om de sterrenhemel te bewonderen.
Lees meer
Foto Vleermuizen Excursie door Rene Janssen

Vleermuizen excursie

Zodra de schemering valt worden de vleermuizen in het bos actief. Tijdens deze excursie ga je op zoek naar deze bijzondere nachtdieren. Ze zijn niet direct zichtbaar, maar wel te horen met een ‘batdetector’. Foto door René Janssen.
Lees meer

Geocachen

Geocachen kan je vergelijken met schatzoeken. Op basis van coördinaten ga je op zoek naar een ‘cache’. Dit kan een heel klein bakje zijn, maar ook een grote kist. Als je de cache gevonden hebt, mag je jouw naam in het logboek schrijven.
Lees meer